Wintersport: zo gaat u goed voorbereid de weg op

Yes, het wintersportseizoen is weer in volle gang! Rijdt u binnenkort ook richting de sneeuw om een of meer latten onder te binden? Tref dan de juiste voorbereidingen, zodat u zonder kleerscheuren en boetes op de plaats van bestemming aankomt.

Heeft u alle verplichte veiligheidsartikelen in de auto zitten?

Officieel moet u zich houden aan de veiligheidseisen van het land dat op uw kenteken vermeld staat. Heeft u een Nederlands kenteken, dan zou u dus geen veiligheidsartikelen mee hoeven nemen op wintersport, want die zijn in ons land niet verplicht. Wel worden een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en reservelampen geadviseerd.

Omdat veel lokale agenten deze regel echter niet kennen en dus toch boetes gaan schrijven, kunt u zich het beste ook even verdiepen in de lokale regels. Op discussies met de politie zit u tijdens uw vakantie natuurlijk niet te wachten. Daarom, de verplichte veiligheidsartikelen in de vijf populairste wintersportlanden voor u onder elkaar:

Oostenrijk en Duitsland

Gevarendriehoek, veiligheidshesje, verbanddoos

Frankrijk

Gevarendriehoek, veiligheidshesje, alcoholtest

Zwitserland

Gevarendriehoek

Italiƫ

Gevarendriehoek, veiligheidshesje

Heeft u een goed werkend sneeuwalarm?

Zoveel skigebieden, zoveel keuze. Met natuurlijk altijd als belangrijkste vereiste: voldoende sneeuw. Heel lang in de auto zitten voor een centimeter sneeuw, daar wordt niemand blij van. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige apps die de boel constant goed in de gaten houden voor u. Onze favoriet: Skiinfo. Deze app laat u de sneeuwhoogtes, webcams en weersverwachtingen zien van meer dan 2000 skigebieden. En niet onbelangrijk: u kunt een waarschuwingsalarm instellen als er een verse laag sneeuw is gevallen in uw favoriete wintersportgebied. De app is gratis beschikbaar in de Google Play Store en App Store.

Bent u voorbereid op dikke pakken sneeuw en lagen ijs?

Bij een tochtje door heel koud weer, kan uw zicht flink worden belemmerd door een laag ijs op uw ramen. Een ijskrabber is daarom geen overbodige luxe. En als u er zeker van wilt zijn dat u de auto altijd in komt, neemt u ook slotontdooier mee. Omdat u niet alleen ijs, maar als het goed is juist heel veel sneeuw kunt verwachten, is het niet onverstandig een sneeuwschep in de auto te hebben liggen. En ook sneeuwkettingen kunnen bij veel sneeuw goed van pas komen. Hoe hoog het pak ook is, u komt er wel doorheen!

Rijdt u in een auto met voldoende grip?

Glijen doet u op de latten, liever niet op de weg. Een auto met voldoende grip is daarom heel belangrijk. Met winterbanden onder uw auto heeft u meer houvast op gladde oppervlakken. In een aantal landen zijn ze zelfs verplicht, zoals Duitsland & Luxemburg.

Wilt u Ɣltijd veilig op avontuur kunnen, zonder u te hoeven bezighouden met winterbanden? Dan is een all wheel drive een aanrader. De aandrijving van alle vier de wielen zorgt voor een betere stabiliteit en voldoende grip, waar u ook rijdt. Met Symmetrical All-Wheel Drive van Subaru gaat u al helemaal vol vertrouwen de weg op. Dit systeem kenmerkt zich door een optimale side-to-side-balans en precieze handling, omdat alle belangrijke componenten in de lengterichting in lijn geplaatst zijn. Het lage zwaartepunt zorgt ervoor dat u heel dynamisch en responsief bent met de auto. Gevaarlijke situaties ontwijkt u zo heel makkelijk.

Zelf de goede grip ervaren? Dit kan tijdens de Subaru Winter Testdagen. Kies uw favoriete Subaru en maak een proefrit op maat.