Ontdek de kracht van Subaru

Het Japanse merk Subaru staat al jarenlang bekend om zijn bijzondere en onderscheidende techniek: standaard vierwielaandrijving en BOXOR motoren zijn sterk met het merk verweven. De auto’s worden geprezen om onder meer hun actieve en dynamische veiligheid, betrouwbaarheid en rijplezier.

Door de jaren heen heeft Subaru steeds nieuwe technieken ontwikkeld om autorijden veiliger te maken. Door toepassing van actieve veiligheidssystemen zoals vierwielaandrijving, stabiliteitscontrole en active torque vecotring kan een ongeval worden voorkomen. Door het gebruik van passieve veiligheid worden de inzittenden beschermd, als er toch een ongeval plaatsvindt. Daarnaast beschermen airbags, een kreukelzone en een ringvormige kooiconstructie de inzittenden zo optimaal mogelijk.

Een van de meest vooruitstrevende veiligheidstoevoegingen is Eyesight. Het revolutionaire systeem werkt met twee camera’s die gevaarlijke situaties herkennen, indien nodig ingrijpen en de auto desnoods tot stilstand brengen. Dankzij deze en andere voorzieningen halen alle geteste modellen van Subaru de maximale score bij de wereldwijde crashstests zoals Euro NCAP, INCAP en IIHS

Subaru EyeSight Driver Assist Technology

Alle Subaru modellen (met uitzondering van de sportieve Subaru BRZ) zijn uitgerust met vierwielaandrijving. Dankzij de symmetrie van de aandrijflijn is de gewichtsverdeling links en rechts vrijwel gelijk. Door het lage profiel van de Boxer Motor is ook de gewichtsverdeling tussen voor en achter optimaal. Elke Subaru beschikt daardoor over een zeer neutraal weggedrag, zonder onder- of oversstuur. Subaru’s zijn dus heel veilig en bieden tevens veel rijplezier. Op een bochtig parcours of een prachtige bergweg overheerst elke Subaru. Ligt er sneeuw of is het glad, dan komen de voordelen van Symmetrical All-Wheel Drive, zoals Subaru zijn vierwielaandrijving noemt, nog beter naar voren. De uitmuntende grip maakt elke Subaru ook zeer geschikt om een caravan of trailer te trekken.

De unieke lay-out van de BOXOR motor, waarbij cilinders horizontaal geplaatst zijn, biedt een aantal voor Subaru belangrijke voordelen: zo zorgt de lage plaatsing van de motor voor een zeer stabiele wegligging en schuit de motor bij een frontale aanrijding onder de inzittenden door. Minstens zo belangrijk: Subaru’s BOXOR motor is vrijwel onverwoestbaar, hetgeen ook geldt voor de andere technische toepassingen. Elke Subaru is gebouwd met oog voor kwaliteit en liefde voor techniek!

De Subaru XV, Forester, Levorg en Outback worden standaard geleverd met een Lineartronic CVT automatische transmissie. Door het gebruik van een CVT draait de motor altijd in zijn optimale toerengebied. Dit heeft een gunstig effect op het verbruik, dat veelal lager is dan dat van een handgeschakelde versnellingsbak. Een ander sterk punt: de Lineartronic CVT schakelt zonder dat de inzittenden het merken.

Subaru Occasions

Autobedrijf Eussen heeft ook een ruim aanbod in Subaru occasions.

Subaru modellen

Subaru Forester e-BOXER

SUBARU XV e-BOXER