Winter met Subaru: van AWD tot X-MODE

Als de winter in aantocht is en de temperaturen dalen, benaderen Subaru-rijders de kou met extra veel vertrouwen. Want elke Subaru is op unieke wijze ontworpen om alles aan te kunnen, wat de winter ook brengt. De voertuigen zijn getest in de poolcirkel bij temperaturen tot -40 ºC, dus ze zijn gebouwd om zelfs in de zwaarste omstandigheden te presteren.

Niet alle auto’s met vierwielaandrijving zijn gelijk

Om te beginnen zijn veel 4WD-systemen gebouwd op een 2WD-platform. Dit kan het leveren van vermogen vertragen wanneer de wielen dit het hardst nodig hebben, bijvoorbeeld in ijzige omstandigheden. De unieke permanente Symmetrical All-Wheel Drive (S-AWD) van Subaru zorgt ervoor dat alle vier wielen optimaal presteren. Zo wordt er vermogen gestuurd naar de wielen die grip hebben en juist niet naar degene die beginnen te slippen. Gecombineerd met de vlakke en compacte BOXER-motor resulteert dit in een optimaal voertuigevenwicht en een uitgekiende gewichtsverdeling. Het resultaat is een stabielere, veiligere rijgedrag, zelfs in het slechtste weer.

Vraag het de experts

In lastige situaties maken we dankbaar gebruik van deskundige hulp. Activeer Subaru X-Mode. Stel: u moet vanaf stilstand een met sneeuw bedekt terrein op- of afrijden. Met één druk op de knop neemt X-Mode de controle over van motor, transmissie, S-AWD en remmen zodat de banden met grip meer tractie krijgen. Met Hill Descent Control van X-Mode houdt u in een afdaling een vaste snelheid zonder zelf te remmen. Hierdoor kunt u zich richten op het sturen en telkens met een gerust gevoel afdalen.

Onze favoriete tip? Vergeet niet om plezier te hebben

Winter kan een uitdagende tijd van het jaar zijn, maar laten we niet vergeten hoe leuk deze tijd ook is. Een Subaru is een van de beste manieren om met uw uitrusting de natuur in te trekken. Van skirekken en transportbakken tot dakkoffers en ruitenwisserbladen voor de winter, uw Subaru is met de juiste accessoires eenvoudig om te toveren tot de perfecte metgezel voor de winter. Neem contact met ons op voor meer informatie over het aanpassen van uw Subaru aan uw persoonlijke wensen.

Hoe veilig uw auto ook is, er zijn altijd extra voorzorgsmaatregelen die bestuurders kunnen nemen om met uitdagende omstandigheden om te gaan. Klik hier voor onze tips voor rijden in de winter en lees er alles over.

Subaru is altijd klaar voor de winter. En u?