Volledig nieuwe Subaru Outback behaalt topscores bij EuroNCAP* 2021 botsproeven

Subaru Europe, onderdeel van Subaru Corporation, maakt vandaag bekend dat de volledig nieuwe Outback voor de Europese markt de maximale beoordeling van vijf sterren heeft behaald in het European New Car Assessment Programme 2021. De Outback behaalt in alle vier de beoordelingsgebieden (Bescherming van volwassenen, Bescherming van kinderen, Bescherming van kwetsbare weggebruikers, Rijhulpsystemen) scores die ruimschoots boven de grenswaarden liggen. Het eindresultaat is een opvallend hoge totale gemiddelde score.

De volledig nieuwe Outback behaalde zelfs de hoogste score ooit voor een Subaru in de categorieën Rijhulpsystemen*1 en Bescherming van kwetsbare weggebruikers*2, wat overeenkomt met de hoogste score ooit in alle voertuigklassen volgens de nieuwste tests. De Outback behaalde bovendien de hoogste score voor Bescherming van kinderen in de klasse Grote gezinsauto’s volgens de nieuwste testmethodes*3.

Veiligheid als uitgangspunt

De resultaten bevestigen opnieuw de reputatie van Subaru als fabrikant van voertuigen die zijn ontwikkeld met toonaangevende veiligheid als uitgangspunt. De geheel nieuwe Outback is uitgerust met de nieuwste generatie EyeSight rijhulpondersteuning. Het systeem is ontwikkeld om aanrijdingen te voorkomen en maakt daarvoor gebruik van stereocamera met een bijna twee keer zo grote bereik. De nieuwe beeldherkenningssoftware is nu beschikbaar met 11 standaard veiligheidsfuncties: Advanced Adaptive Cruise Control met Lane Centering Function, Emergency Lane Keep Assist, Speed Sign Recognition met Intelligent Speed Limiter, Lane Departure Warning met stuurwieltrilling, Lane Departure Prevention (inclusief herkenning van scheidslijnen zoals bijvoorbeeld gras en de rand van de weg) en Pre-Collision Braking System met verbeterde ondersteuning voor het voorkomen van aanrijdingen op kruisingen.

Veiligheidsvoorzieningen

Het uitgebreide pakket veiligheidsvoorzieningen van de Outback omvat verder onder meer Reverse Automatic braking, Subaru Rear Vehicle Detection, Rear Seat Reminder en Multi View Monitors. In deze laatste groep vallen Front View / Rear View / Side View Monitors die de veiligheid onderweg vergroten door de dode hoeken te verkleinen.

Een andere veiligheidsvoorziening van de Outback is het Subaru Driver Monitoring System. Dit systeem maakt gebruik van gezichtherkenningstechnologie en waarschuwt de bestuurder bij vermoeidheid of afleiding tijdens het rijden.

Subaru Global Platform

De volledig nieuwe Subaru Outback is gebaseerd op het Subaru Global Platform. In het nieuwe model worden meer hoogvaste staalsoorten toegepast. Het materiaal draagt bij aan een lager gewicht en biedt tegelijkertijd een 40% betere bescherming bij frontale en zijdelingse aanrijdingen en aanrijdingen aan de achterzijde. Dit is te danken aan geoptimaliseerde energie absorberende eigenschappen en een efficiënte verdeling van botskrachten. De carrosserie is bovendien substantieel versterkt met een nieuwe dragende structuur (binnenste deel), aangevuld met extra balken en subframes. Samen leveren deze maatregelen allemaal een bijdrage aan de hoogstaande veiligheidsprestaties van de nieuwe Subaru Outback.

*: Een onafhankelijke organisatie van Europese overheden en Europese auto- en consumentenorganisaties
*1: Subaru Outback scoort 95% voor Rijhulpsystemen volgens het nieuwste Euro NCAP beoordelingsprotocol (2020-2022) en volgens het nieuwste Rijhulpsystemen testprotocol
*2: Subaru Outback scoort 84% voor Bescherming van kwetsbare weggebruikers volgens het nieuwste Euro NCAP beoordelingsprotocol (2020-2022), de hoogste score van alle voertuigklassen tot nu toe volgens het nieuwste Bescherming van kwetsbare weggebruikers testprotocol
*3: Subaru Outback scoort 89% voor Bescherming van kinderen volgend het nieuwste Euro NCAP beoordelingsprotocol (2020-2022), de hoogste score van alle voertuigklassen tot nu toe in de klasse van Grote gezinsauto’s volgens het nieuwste Bescherming van kinderen testprotocol