Subaru maakt prijzen voor 2020 bekend

Subaru heeft de prijzen van zijn modellen voor 2020 bekend gemaakt. Door een BPM-verhoging en het Europese boetesysteem op CO₂ worden alle modellen gemiddeld € 3.150,- duurder. Gelukkig heeft Subaru een beperkte voorraad modellen beschikbaar die dit jaar nog tegen de oude prijzen kunnen worden geleverd. Voor een nieuwe Forester e-BOXER betekent dat een prijsvoordeel van €3.000,-.

Er hangt een donkere wolk boven autokopend Nederland: per 1 januari 2020 worden de prijzen voor nieuwe auto’s fors hoger door extra belasting. Subaru heeft als een van de eerste automerken zijn prijzen voor het nieuwe jaar bekend gemaakt en de aanstaande prijsstijging liegt er niet om. De nieuwe Forester e-BOXER gaat ondanks zijn hybridetechniek € 46.995,- kosten, hij is daarmee maar liefst € 3.000,- duurder dan exact hetzelfde model in 2019. De Subaru XV e-BOXER, ook voorzien van zuinige hybridetechniek, is leverbaar volgend jaar vanaf € 40.295,-. De Outback, Subaru’s vlaggenschip en stoere crossover, is volgend jaar leverbaar vanaf € 51.095,-.

Frank ter Braak, Sales-verantwoordelijke bij Subaru Nederland: “Die prijsstijgingen zijn fors en raken zo ongeveer alle merken en modellen in Nederland. Onze modellen dus ook. Gelukkig hebben we dit jaar nog een groot aantal auto’s bij onze Japanse fabriek kunnen kopen die worden aangeboden voor de nu geldende prijzen. De auto’s zijn absoluut nieuw en volledig identiek aan de modellen die volgend jaar bij de dealer staan, de prijsstijgingen zitten ‘m niet in modelaanpassingen of facelifts, maar komen volledig op conto van extra belastingen. Wie slim en snel is, koopt dus nu een nieuwe auto voor de huidige prijs.”

Het aantal beschikbare Foresters is beperkt, de Subaru-dealer weet precies wat landelijk voorradig is. Welke uitvoering ook wordt gekocht, permanente vierwielaandrijving, automatische transmissie, een rijke standaarduitrusting en het hoogste niveau als het om veiligheid gaat, zijn standaard. Altijd. Een Subaru blijft immers een Subaru, zelfs als de prijzen tijdelijk en alleen nog in 2019 enkele duizenden euro’s lager liggen.

U bent van harte welkom in onze showroom: Kom langs of bel gerust voor een uitgebreide proefrit.