Subaru Forester e-BOXER nu in de showroom

Vele maanden zijn we in afwachting geweest van de nieuwe Subaru Forester met hybridetechniek. En nu is hij er!

Het komende jaar gaat er veel veranderen in autoland. De BPM op personenauto’s zal toenemen, het Europese boetesysteem op CO2 gaat een grotere rol spelen in de prijs van nieuwe auto’s en de bijtellingstarieven veranderen. Al die ingrepen brengen extra kosten voor de automobilist met zich mee. Subaru heeft daarom grote haast gemaakt om de nieuwe e-BOXER-modellen zo snel mogelijk naar Nederland te halen. Zo kunnen klanten nog dit jaar maximaal profiteren van het huidige belastingregime en de nu geldende prijzen. Wie nog in 2019 een Subaru e-BOXER koopt, profiteert fors.

Tijd dus voor de Forester met hybridetechniek. Hij is zuiniger en veiliger dan ooit. Om met dat eerste te beginnen: dankzij een compact accupakket (maar liefst 8 jaar garantie) dat door de benzinemotor wordt opgeladen, heeft de e-BOXER een tot 11% lager verbruik dan de auto die hij opvolgt. De nieuwe Forester kan zelfs volledig elektrisch rijden, bijvoorbeeld in een woonwijk of in de stad. En dat zonder dat de bestuurder met een laadkabel hoeft te slepen, de accu wordt door de motor opgeladen.

De nieuwe Forester is naast zuinig ook uitermate veilig. De inmiddels bekende voorzieningen als permanente vierwielaandrijving en EyeSight zijn standaard, hetgeen ook geldt voor een automatische transmissie en tal van veiligheidssystemen. Zo houdt Driver Monitoring System de bestuurder in de gaten om te waarschuwen als deze te veel is afgeleid of in slaap dreigt te vallen. En Rear Seat Reminder geeft een melding als een kind wordt vergeten op de achterbank.

De volledig nieuwe Forester e-BOXER is per direct beschikbaar vanaf € 43.995,-. Let wel, deze prijs geldt tot eind dit jaar. Vanaf januari, als het nieuwe belastingstelsel zijn intrede doet, zullen de prijzen aanzienlijk hoger liggen. Het loont dus om dit jaar tot aanschaf van een Subaru Forester e-BOXER over te gaan.