Nieuwe Subaru Forester e-BOXER haalt maximale score van vijf sterren in 2019 Euro NCAP-veiligheidstest

De geheel nieuwe Subaru Forester e-BOXER heeft de maximale score van vijf sterren behaald in de meest recente Euro NCAP-veiligheidstest*1 (European New Car Assessment Program veiligheidstest). Bovendien heeft de Subaru XV in e-BOXER-uitvoering wederom vijf sterren gekregen in de meest recente Euro NCAP-botsproef. Diezelfde waardering viel de Subaru XV ook al ten deel bij de Euro NCAP-botsproef in 2017.

De nieuwe Subaru Forester e-BOXER heeft uitstekend gescoord in de vier testonderdelen (bescherming volwassenen, bescherming kinderen, kwetsbare verkeersdeelnemers, veiligheidsassistentie) van de Euro NCAP-veiligheidstest. Het model scoorde beduidend beter dan de vereiste minimumgrens en haalde een opvallend hoog gemiddelde.

Hoogste score in zijn klasse

De geheel nieuwe Forester e-BOXER behaalde de hoogste score ooit in zijn klasse*2 als het gaat om de bescherming van kinderen. Euro NCAP zei in het officiële crashtestrapport: “Bij zowel de frontale botsproef als de botsproef van opzij was de bescherming van alle kritieke lichaamsdelen goed. De Forester scoorde het maximale aantal punten op dit deel van de test. De passagiersairbag voorin wordt automatisch uitgeschakeld als een kinderstoel (naar achteren kijkend) op de passagiersstoel is geplaatst. Tests hebben aangetoond dat het systeem goed werkt en daarom is het systeem beloond. Alle soorten kinderstoelen konden op een goede manier worden geïnstalleerd.” Niet alleen op het gebied van bescherming van kinderen haalde de Forester hoge cijfers, ook volwassenen worden goed beschermd: de Forester haalde op dit vlak de beste score ooit voor een Subaru.

Subaru Global Platform

Deze superieure resultaten in de veiligheidstest komen op conto van het Subaru Global Platform (SGP). Het platform zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de stijfheid van carrosserie en chassis (voorwaartse laterale stijfheid + 90%, torsiestijfheid + 70%, stijfheid van de voorwielophanging + 70%, stijfheid achterste subframe + 100%). Ook botsenergie wordt door het SGP beter geabsorbeerd (+40%). Dit in combinatie met een stevige carrosserie en een uitgebreide veiligheidsuitrusting met onder meer zeven airbags, waaronder één SRS-knieairbag voor de bestuurder, garanderen de botsveiligheid in de Forester.

Veiligste ooit

De nieuwste generatie Forester is veiliger dan ooit, dankzij nieuwe geavanceerde veiligheidssystemen. Het model is standaard uitgerust met EyeSight Driver Assist  met onder meer autonome noodstop. Voorts beschikt de Forester e-BOXER over een uitgebreid pakket veiligheidsvoorzieningen zoals Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD), Reverse Autonomous Emergency Braking, Side View Monitor en Driver Monitoring Systeem, een nieuw gezichtsherkenningssysteem dat de bestuurder waarschuwt wanneer tijdens het rijden tekenen van vermoeidheid of afleiding worden gedetecteerd.

Forester wint meerdere prijzen

De vijfde generatie Forester ontving wereldwijd een aantal belangrijke prijzen: in Japan won het model de Grand Prix Award voor het behalen van de hoogste score ooit (96,5 uit 100 punten) in de 2018 JNCAP-botstest (Japan New Car Assessment Program), uitgevoerd door het ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme (MLIT) en het National Agency for Automotive Safety and Victim’s Aid (NASVA). Met het winnen van de Grand Prix Award 2018-2019 in de JNCAP-botstest, weet Subaru deze belangrijke prijs voor de tweede keer te winnen, nadat het merk de prijs ook voor de Impreza en Subaru XV won in 2016-2017.

*1: Euro NCAP: Een onafhankelijke instantie bestaande uit Europese regeringen en Europese auto- en consumentenorganisaties.
*2: Subaru Forester e-BOXER scoort 91% voor bescherming van kinderen in de meest recente Euro NCAP-botstest. Het is de hoogste score in de categorie Small-off-road van alle auto’s die tot nu toe zijn getest.