Geef uw banden lucht

Is het u ook al opgevallen? De campagne ‘Geef je banden lucht’? Vast, hij is vaak op de radio te horen en omdat de filekilometers deze tijd van het jaar weer fors toenemen, is de kans groot dat u de spot over het tijdig controleren en oppompen van uw autobanden hebt gehoord terwijl u in de auto zat.

Wat dacht u toen? “Goh, lang geleden dat ik mijn bandenspanning heb gecontroleerd?”. Ik moet het snel weer eens doen, om vervolgens twee dagen later, bij het horen van hetzelfde spotje te concluderen dat u nog steeds geen tijd hebt gevonden om de banden te checken? Vast. Zo gaat dat nu eenmaal.

Bandenspanning controleren is belangrijk

Zachte banden slijten harder, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot nemen toe bij te zachte banden en heel belangrijk: zachte banden presteren slechter dan banden die goed op spanning zijn. En met slecht presteren wordt bedoeld dat ze minder goed sturen, minder goed remmen en minder grip hebben, wat weer gevaarlijk is. Het is dus belangrijk om met de juiste bandenspanning rond te rijden.

Controleren van die spanning is overigens geen lolletje. De bandenpomp bij het tankstation is meestal moeilijk te vinden en bevindt zich nogal eens op een tochtige en donkere plek van het station. Bovendien is die parkeerplaats bij de bandenpomp vaak bezet. Nog een reden om de bandenspanning vooral niet te controleren: de bandenpomp werkt vaak maar matig en er is muntgeld nodig om hem te kunnen gebruiken.

Sensoren

Met andere woorden, het valt niet mee om met de juiste bandenspanning rond te rijden. Subaru houdt van gemak en heeft al zijn modellen standaard voorzien van bandenspanningssensoren die permanent de bandenspanning meten. Zo kan heel simpel en gezeten op de comfortabele bestuurdersstoel de bandenspanning op het dashboard worden afgelezen. Dat levert extra gemak en gemoedsrust op en komt de veiligheid ten goede. Precies wat Subaru voor ogen heeft bij de ontwikkelen van zijn modellen: maximale veiligheid en gebruiksgemak. Altijd en overal.

Zijn uw banden al teveel beschadigd of hebt u moeite om uw banden op spanning te brengen? Rijd gerust langs bij ons, wij kunnen u zondermeer helpen zodat u veilig en vertrouwd op pad kunt.