Het ideale moment voor een grote schoonmaakbeurt

Het lijkt een vreemd moment om het nu over uw auto te hebben… Maar als u straks na de lockdown uw Subaru weer volop wilt gaan inzetten, moet hij in goede conditie zijn. En aangezien de activiteiten buitenshuis toch beperkt zijn, is nu het moment om de auto een grondige en hygiënische verwenbeurt te geven.

Wie veel in zijn auto rijdt, zal het beamen: een schone auto rijdt lekkerder. Glimmende lak, schone ruiten, geen troep in de asbak of op de grond. Schoon is beter. En hygiënischer, en dat laatste is in deze tijden niet onbelangrijk. Met name extra aandacht op de ‘contactpunten’ de plekken die u veel aanraakt in de auto kunnen geen kwaad. Uit studies blijkt dat het coronavirus tot 72 uur kan overleven op plastic, gladde materialen en roestvrijstaal. Het virus verzwakt weliswaar na verloop van tijd, grondig reinigen is belangrijk, zeker als u net naar de supermarkt of de bakker bent geweest.

Hoe te beginnen

Een grondige reiniging van buiten- en binnenkant dus. Wij helpen u op weg. Begin eens met het reinigen van de autosleutels en daarna een rondje langs de buitenzijde van de auto om de deurklinken en de greep van achterklep beet te pakken. Vergeet daarbij ook het tankklepje en de vuldop van de benzinetank niet.

Het interieur

Binnenin zijn er heel wat contactpunten om onder handen te nemen. Logisch zijn het stuur, de start/stop knop, de (elektronische) handrem, de versnellingspook, het touchscreen (airco, radio, telefoon, navigatie) en de hendels aan de stuurkolom voor ruitenwissers en richtingaanwijzers. En natuurlijk de deurklinken en de handgrepen waarmee u de deuren opent en sluit.

Grondige poetsbeurt

De basiszaken doet iedereen, maar nu wordt het tijd voor de details, die van een poetsbeurt een grondige poetsbeurt maken. Aan het klepje van het handschoenkastje gedacht? Of de zonnekleppen, de gordelgespen, de achteruitkijkspiegel, de toetsen en knoppen op uw stuur en de ventilatieknoppen. Afhankelijk met welke Subaru u rijdt, komen daar nog knoppen bij die u niet mag vergeten, zoals de bediening van het schuifdak, het van binnenuit openen van tankklep en achterklep en natuurlijk de stoelverstelling, raam- en spiegelbediening. Als u dan toch met schoonmaakdoekjes in de weer bent, neem dan ook het bakje voor de zonnebril, de middenconsole en de portiervakken mee. Voor zover de contactpunten.

Stof en pollen

Schoon is pas echt schoon als ook de stofzuiger is ingezet voor de matten en de stoelen. Dingetje dat niet zelf is te doen, maar de dealer graag voor u doet en toch ook niet onbelangrijk is, is het vervangen van het interieurfilter. Of het filter het coronavirus tegenhoudt, is niet bewezen, een schoon filter reduceert wel pollen in het interieur en voorkomt onaangename luchtjes. Hopelijk hebt u iets aan de tips. Op naar een schone en frisse auto. De tijd is er rijp voor.