Danny vierde beste Subaru monteur van de wereld

Onze monteur Danny Teheux werd in juni al Europees Kampioen tijdens de wedstrijden in Brussel en bemachtigde daarmee een ticket voor het wereldkampioenschap in Tokio. Deze wedstrijd bestond ook uit een theorie- en praktijkgedeelte, die Danny wederom succesvol heeft afgelegd. Helaas net niet genoeg voor een podiumplek, maar wel een meer dan verdiende 4de plek! Nu is Danny weer thuis in het vertrouwde Zuid-Limburg. En dat daar blijven voor hem geen optie was kunt u teruglezen in het onderstaande interview met de Telegraaf.

RANSDAAL – „Natuurlijk ben ik langzamerhand zenuwachtig. Het gaat toch om het wereldkampioenschap”, zegt automonteur Danny Teheux (51) uit het Limburgse dorpje Ransdaal. Hij is naar Tokio gevlogen om vandaag en morgen samen met vijftien anderen uit te vechten wie de beste Subaru-monteur van onze planeet wordt.

Subaru-monteur Danny Teheux uit Limburg doet mee met kampioenschap auto-onderhoud in Japan.

 Ⓒ Marcel van Hoorn

Afgelopen zomer werd de monteur in Brussel al tot zijn eigen verbazing Europees kampioen. „En daar zat een ticket Tokio aan vast. Ik werd daar inderdaad kampioen terwijl ik dat niet echt verwacht had. Je moest drie storingen in vijftig minuten oplossen. Ik dacht dat we maar een probleem moesten verhelpen. Maar toen ik dat eenmaal door had, heb ik het blijkbaar goed gefikst. En nu dus Tokio.”

Het geheim van een goede automonteur is volgens de Limburger vooral je kennis bijhouden. „Ja, het is heel anders dan dertig jaar geleden. Auto’s werken anders en er zijn heel veel snufjes en veiligheidszaken bijgekomen. Dat moet je continue bijhouden. Maar dat heb ik nooit erg gevonden. Ik vind het interessant en het houdt je vak dynamisch. Zo kan het nooit helemaal routine worden.”

Hoe groot zijn kansen zijn in Tokio, kan hij zelf niet inschatten. „Je moet het tegen monteurs uit de hele wereld opnemen in het opleidingscentrum van Subaru daar. Die kunnen natuurlijk ook wel wat. Wat als ik win? Ik heb geen idee wat daar aan vast zit dan”, lacht Danny Teheux. „In ieder geval blijf ik niet daar als ze me een contract onder de neus schuiven. Mijn ma is hier ook nog, dus ik kom gewoon terug.”

Bron: De Telegraaf

 

Verder nog leuk om te bekijken: