Consumentenbond: Subaru behoort tot top qua betrouwbaarheid

Consumentenbond onderzoekt jaarlijks de storingsgevoeligheid van het Nederlandse wagenpark van auto’s tot tien jaar oud. Ook dit jaar weer. In de Top 10 van meest betrouwbare merken komen er negen uit Azië. Subaru scoort de tweede plaats met een prachtige 8,6, de Subaru Forester haalt maar liefst een 9,1.

Subaru heeft al vele jaren veiligheid, veelzijdigheid en betrouwbaarheid als merkwaarden. Dat dat geen loze kreten van reclamemakers zijn, blijkt uit diverse onafhankelijke onderzoeken. Bij EuroNCAP, het Europese instituut dat de botsveiligheid van nieuwe auto’s onderzoekt, komt Subaru steevast als beste in zijn klasse uit de botsproeven.

Dat ook betrouwbaarheid een belangrijke reden is om een Subaru te kopen, blijkt uit het wereldwijde Subaru-wagenpark: van alle auto’s die het Japanse merk de afgelopen tien jaar verkocht, rijdt 98% nog steeds rond. Een ongekend hoog percentage. Het door de Consumentenbond uitgevoerde betrouwbaarheidsonderzoek, gehouden onder 8.000 automobilisten, onderstreept die betrouwbaarheid. Over diverse modellen gemeten, neemt het Japanse merk de tweede plaats in met een prachtige 8,6. Wordt naar specifieke modellen gekeken, dan haalt de Forester zelfs een 9,1. Cijfers om trots op te zijn.