Bijzondere reis naar Subaru fabriek in Japan

Op 2 november 2012 vertrokken Herman en Nicole Eussen, samen met vijf andere Subaru-dealers uit Nederland, van Schiphol richting Japan. Elf uur later en acht uur vooruit in de tijd arriveerden zij op Narita airport om vervolgens per bus naar Tokyo af te reizen. De zes Nederlandse Subaru dealers waren uitgenodigd voor een bezoek aan de Subaru fabriek in Japan, nadat zij winnaar geworden waren van de “Proud of Boxer” – award, gehouden onder de Subaru dealers in Nederland. Het werd een indrukwekkende, onvergetelijke en fascinerende reis, aangeboden door Subaru Benelux en FHI (Fuji Heavy Industries Ltd.).

Samen met onze gastheren Sann Njoo en Roger de Puysseleire van Subaru Benelux verbleven wij in een luxe hotel in de wijk Shinjuku in Tokyo. Onder hun begeleiding maakten we een sightseeing tour door Tokyo. We bezochten diverse tempels, de Koninklijke Japanse tuinen, zagen diverse wijken in Tokyo, de immens hoge wolkenkrabbers omringd door snelwegen op verschillende niveaus en maakten een rondvaart om de prachtige skyline van Tokyo te bewonderen.

De tweede dag stond in het teken van een bezoek aan de Subaru fabriek in Gunma, het hoogtepunt van onze dealerreis. Na een korte inleiding werden we haast koninklijk ontvangen door de medewerkers, die diep buigend in twee rijen stonden om ons te verwelkomen in hun fabriek. Indrukwekkend om te zien hoe hier per dag zo’n 1800 Subaru’s van de band rollen. In het museum van Subaru staat een groot deel van de Subaru modellen van toen en nu tentoongesteld. Erg leuk om te zien.

Vervolgens reden we naar de grootste Subaru dealer van Japan. Een prachtig pand met verschillende verdiepingen en een prachtige, open werkplaats. Naast de modellen zoals wij deze in Europa kennen, zagen wij hier ook de modellen die uitsluitend voor de Japanse markt gemaakt zijn, zoals o.a. de Subaru Exiga, Stella en Sambar. Op de bovenverdieping stonden de originele ralley-impreza’s waarmee o.a. Solberg en Collin McRae gereden hebben.

De avond werd afgesloten met een heerlijk japans diner (met stokjes!), aangeboden door FHI (Fuji Heavy industries Ltd) vertegenwoordigd door de heren Kudo, Suzuki, Gonoi, Takada en Takashima. Elke dealer ontving die avond de “Proud of Boxer”-award, uit handen van de vicepresident.

Het was een hele intensieve, maar geweldige en onvergetelijke reis. Bijzonder ook te ervaren hoe verschillend de culturen zijn. Wij bedanken Subaru Benelux, FHI (Fuji Heavy Industries Ltd) en onze gastheren voor dit indrukwekkende bezoek in Japan!