Autorai ging op pad met de vernieuwde Outback

De Outback is een van de populairste Subaru-modellen. In de VS is er sinds kort een volledig nieuwe generatie, maar voor Europa krijgt het huidige model voor 2020 een modeljaarupdate. Bevalt de auto nog steeds, of zijn wij ook al aan de opvolger toe?

Rallykanonnen

Ik behoor nog net tot de generatie die opgroeide met Subaru’s als rallykanonnen. Bij het horen van de naam ‘Subaru’ hoor ik direct de lekkere, donkere roffel van de boxermotor. Dé Subaru is voor mij een donkerblauwe Impreza WRX STi van de tweede generatie, met goudkleurige velgen. Met Colin McRae achter het stuur en op vol tempo over stoffige achterafweggetjes knallend, is het plaatje helemaal af.

Hoewel de naam Impreza is komen te vervallen, levert Subaru nog altijd een WRX STi. Ook de BRZ past wel in dit plaatje, al worden beide modellen helaas niet meer in Nederland geleverd. Naast de rallygeschiedenis is Subaru inmiddels ook al jarenlang leverancier van betrouwbare, stoere gezinsauto’s. Vooral in de VS is Subaru hierom een populair merk en binnen Europa doet het merk vooral in de landen rondom de Alpen goede zaken.

Wilt u het hele verslag lezen bij Autorai.nl? Het gehele artikel is hier te vinden.