Auto in lockdown? Verzorg ‘m goed

Door de coronamaatregelen zijn we genoodzaakt om zo veel mogelijk thuis te blijven en dus het aantal verplaatsingen zoveel mogelijk te beperken. Aangezien de huidige maatregelen nog wel even van kracht zullen blijven, laten de meeste automobilisten hun auto voor langere periodes stilstaan. Een paar handige tips zodat uw auto zonder problemen weer start zodra hij nodig is.

Accu

Elke auto heeft stille energieverbruikers. Het zijn componenten die altijd door de accu van stroom worden voorzien, ook als het contact uit staat. Denk bijvoorbeeld aan de klok. Om te zorgen dat die stille verbruikers de accu leegslurpen, is het belangrijk om toch af en toe de auto even van stal te halen om de accu goed op te laden. Doe het ritje naar de supermarkt met zoveel mogelijk stroomverbruikers uitgeschakeld. Zo kan de accu beter opladen.

Een alternatief is om de auto aan de druppellader te zetten. Dit apparaat voorkomt dat de accu leeg raakt. Zo’n lader is niet duur en voorkomt een vroegtijdige vervanging van de accu. Vervangen kost meer geld en is belastender voor het milieu.

Benzinetank

Zorg voor een voldoende gevulde benzinetank. Idealiter is deze halfvol. Zo voorkomt u condenswater in de brandstof en vermijdt u troep in de brandstof die in de mechanische delen kunnen komen bij het starten. Meestal is dit laatste pas een probleem na minimaal een halfjaar stilstand. Ook niet onbelangrijk als u uw auto langere tijd niet hebt gebruikt: vul de tank weer volledig zodat oude en nieuwe brandstof zich met elkaar kunnen vermengen.

De Subaru Forester: 1.870kg trekgewicht, 2.0i e-BOXER, automaat & AWD

Banden

Als de auto lange tijd op dezelfde plek staat, krijgt u vlakke kanten aan de banden van het staan. Door de bandenspanning met 0,5 bar te verhogen is dit eenvoudig te voorkomen. Ook adviseren wij u om de auto elke twee weken te verplaatsen zodat een ander stukje band contact met de ondergrond heeft.

In de P-stand

In de winter doen we het al: de auto parkeren met de versnellingsbak in  en zonder gebruik van de handrem. Langdurige stilstand vergroot de kans op vastzittende remmen. Dit zogenaamde ‘kleven’ lost zich overigens meestal meteen op zodra de auto wegrijdt.

Autolak

Hars en vogeluitwerpselen zijn de grootste vijanden van de autolak. Reinig de lak dus regelmatig. Subaru Glass Coating zorgt voor extra bescherming waardoor de vervuiling minder grip krijgt en gemakkelijker te verwijderen is. Als u de lak toch inspecteert, check ook meteen de ruitenwissers. Na enkele weken niets doen, plakken de wisserbladen vast aan de ruit. Een stukje karton tussen wisserblad en ruit voorkomt plakken en dus scheuren van het wisserblad.

Het dringende advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven. Geef daar gehoor aan. Mocht uw auto toch naar de garage moeten voor APK, onderhoud of reparatie, weet wij allerlei veiligheidsmaatregelen hebben genomen om u en het personeel te beschermen. Ziet u het zelf niet zitten om de auto naar de garage te brengen, neemt u dan contact met ons op voor een alternatief plan.

Stay Safe, zorg goed voor elkaar en mocht u een beetje tijd over hebben; een beetje extra aandacht voor uw auto kan nooit kwaad.