Profiteer nog tot 1 juli van een lager belastingtarief

Vanaf 1 juli 2020 wordt de berekening van de BPM verandert. Heeft u een nieuwe Subaru op het oog? Dan kan het verstandig zijn om snel de knoop door te hakken. Profiteer tot € 1200 op een Subaru Forester e-BOXER of Subaru XV e-BOXER.

Wat is BPM?

BPM staat voor ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’. Bij het kopen van een auto betaal je eenmalig deze belasting. Hoeveel BPM je moet betalen hangt af van de CO2-uitstoot van de auto. Dat de berekening van de BPM verandert, heeft impact op de prijzen van een auto. Dat houdt in dat de prijs van een nieuwe Subaru per 1 juli gaat stijgen. Hoe hoog die prijsstijging zal zijn hangt af van het model, de uitvoering en eventuele extra opties.

Overweegt u een Subaru aan te schaffen? Wacht dan niet te lang en profiteer van de huidige prijzen.

BPM berekening via de WLTP

Vanaf juli 2020 wordt de BPM berekend via de WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Met de WLTP wordt gemeten wat de CO2-uitstoot en daarmee de uitlaatgasemissie van een bepaalde auto is. Deze testprocedure is strenger en accurater dan de NEDC-testprocedure die tot 30 juni 2020 wordt gebruikt. Het voordeel van de WLTP is dat per uitvoering van worden gekeken welke invloed bepaalde extra opties hebben op de CO2-uitstoot. Hiermee kan de overheid nog beter bepalen of er aan de CO2-doelstellingen behaald worden.