Werkplaats
APK voor alle merken
Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt er gekeken of uw auto aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de banden en en werkt de stuurinrichting nog wel goed? Aan het eind van de keuring wordt uw auto door een van onze APK-keurmeesters goedgekeurd of afgekeurd.
De keuring is een momentopname en geeft een beeld van de technische staat van een auto op het moment van de keuring. Een geldige APK is dus geen garantie dat je de rest van het jaar veilig met de auto kunt blijven doorrijden. Wij proberen een APK keuring in veel gevallen te combineren met een kleine of grote onderhoudsbeurt, zodat uw auto maar een keer in onze garage staat. De APK keuring is bij een grote onderhoudsbeurt gratis.
Het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) houdt toezicht op de APK keuringen die worden uitgevoerd. Steekproefsgewijs voeren zij herkeuringen uit. Tijdens het afmelden van uw goedgekeurde auto, hoort onze keurmeester onmiddellijk of er een steekproef zal plaatsvinden of niet. Wij stellen u hiervan uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte.
Wanneer moet ik mijn auto laten keuren?
Een nieuwe auto die op benzine rijdt, moet na vier jaar voor het eerst op voor de APK. Bij een diesel of LPG auto is dat drie jaar. Diesels en LPG’s moeten vervolgens ieder jaar worden gekeurd. Benzineauto’s moeten na die eerste APK-keuring om de twee jaar gekeurd worden tot ze acht jaar oud zijn: daarna moeten ze elk jaar worden nagekeken.
De datum op het laatste keuringsrapport is de vervaldatum; vóór die tijd moet de auto opnieuw gekeurd worden. Dat mag al twee maanden van tevoren, met behoud van de oorspronkelijke vervaldatum!
Op welke punten wordt mijn auto gecontroleerd?
❯ Algemene bouwwijze van het voertuig
❯ Afmetingen en massa’s
❯ Motor
❯ Krachtoverbrenging
❯ Assen
❯ Ophanging
❯ Stuurinrichting
❯ Reminrichting
❯ Carrosserie
❯ Verlichting
❯ Verbinding tussen motorrijtuig en aanhangwagen
❯ De verplichte roetmeting (dieselmotor) of viergastest (benzine- of LPG motor) wordt tegen een meerprijs verzorgd.
Regelmatig onderhoud voorkomt problemen
Niets is vervelender dan een auto met problemen. Regelmatig onderhoud voorkomt problemen en verlengt de levensduur van uw auto. Het is verstandig om elk jaar of wanneer de auto 15.000 km heeft gelopen een onderhoudsbeurt te laten doen. Zo kunnen wij signaleren ‘wat eraan zit te komen’. Het tijdig uitvoeren van de beurt die bij een bepaalde kilometerstand hoort, kan veel narigheid voorkomen.
Niet zeker wanneer uw auto onderhoud nodig heeft? Neem dan contact met ons op, wij kunnen u vertellen of en welke beurt (kleine of grote onderhoudsbeurt) uw auto nodig heeft.
Mocht er een reparatie en/of vervanging nodig zijn, dan informeren wij u altijd vooraf. Pas nadat u toestemming heeft gegeven, worden de werkzaamheden uitgevoerd
Het belang van goede autobanden
Degelijke banden zijn van belang als het gaat om veiligheid, wegligging, slijtage, maar ook brandstofverbruik. Wij beschikken over een groot aantal toonaangevende merken banden, zoals Michelin, Vredestein en Bridgestone en kunnen in alle maten leveren.
Wissel op tijd uw zomer- of winterbanden
Het tijdig wisselen van zomer- en winterbanden is belangrijk, want doorrijden op zomer- of winterbanden bij een verkeerde tempratuur veroorzaakt slijtage.
Voor de banden van uw auto start de winter al vanaf 7 C. Onder deze temperatuur verliest rubber een aantal belangrijke eigenschappen. Voor uw autoband betekent dit dat de band stug en stijf wordt. Dit heeft een negatieve invloed op het rem- en stuurgedrag van uw auto. Om dit probleem te ondervangen, wordt aan het loopvlakmengsel van iedere moderne winterband Silica toegevoegd. Een materiaal dat er voor zorgt dat ook bij lage temperatuur de band elastisch en flexibel blijft en ook onder extreme winterse omstandigheden optimaal presteert.
In winterbanden zijn tevens speciale lamellen verwerkt. Deze geven de banden bij sneeuw en ijzel een uitmuntende grip bij remmen en optrekken.
Daarnaast heeft de winterband een speciale profielvorm die bij regen voor een snellere afvoer van water zorgt. Aquaplaning wordt op deze manier voorkomen. Kortom, winterbanden bieden meer veiligheid!
Wij regelen uw bandenopslag
U kunt uw winter- en zomerbanden tegen een kleine vergoeding laten opslaan in onze speciale bandenopslag. Makkelijk, voor als u thuis weinig plaats heeft. Daarnaast hoeft u de banden niet telkens te vervoeren bij de bandenwissel.
Airconditioning: veilig en comfortabel
Een goed werkende airco is wel zo aangenaam. Het betekent niet alleen comfortabel autorijden, maar draagt ook bij aan de verkeersveiligheid. Concentratie en reactiesnelheid van de bestuurder zijn afhankelijk van de omstandigheden in de auto. Ook in de winter is de airco onmisbaar, namelijk om beslagen ruiten te voorkomen. Bovendien kunnen ramen gesloten blijven, waardoor de stroomlijn van de auto gewaarborgd blijft. Op die manier ondervindt u geen last van dampen, verkeers- en windlawaai.
Een airco moet elk jaar worden gecontroleerd. En daarbij maakt het niet uit of u de airco nu veel of juist heel weinig gebruikt. Met regelmatig onderhoud voorkomt u dat een airco stuk gaat.
U meldt de schade, wij doen de rest
Schade aan uw auto is altijd vervelend, en daarbij komen veel zaken die geregeld moeten worden. Of het nu een kleine lakschade betreft, een deuk of iets anders, wij nemen u graag alle zorgen uit handen.
Wij regelen met de expert van uw verzekeringsmaatschappij dat de schade aan uw auto tot in de puntjes wordt hersteld. Wij maken daarbij gebruik van originele onderdelen en repareren volgens de fabrieksnormen van uw merk. Uw auto wordt vakkundig gespoten in de originele kleurnuances en lakstructuur. Kleine deukjes, waarbij geen lakbeschadiging voorkomt kunnen uitgedeukt worden, zonder dat er spuitwerk aan te pas komt. Daarnaast zorgen wij er ook voor dat, voor zover nodig, uw auto technisch weer in optimale staat wordt gebracht.
Is uw auto zodanig beschadigd dat rijden niet meer mogelijk is? Bel ons, dan zorgen wij dat u en uw auto worden opgehaald. Uiteraard wordt er vervangend vervoer voor u geregeld!
Wij herstellen uw ruit voor het te laat is
Een ster in uw voorruit hoeft niet direct lastig te zijn, maar als u er niets aan laat doen, loopt u het risico dat de beschadiging groter wordt. Een barst is niet meer te repareren. Een ster nog wel! Een harsinjectie doet daarbij wonderen en zorgt voor een vrijwel onzichtbaar herstel. Bijkomend voordeel is dat de meeste verzekeraars een dergelijke reparatie zonder eigen risico of een stijging van uw bonus malustrede vergoeden.
Deskundige ruitvervanging is noodzakelijk
De carrosserie van uw auto is voorzien van een beschermde kooiconstructie waarvan met name de voor- en achterruit een belangrijk onderdeel vormen. Om na ruitschade uw auto weer in optimale staat te brengen, moet een nieuwe ruit volgens een speciale methode worden verlijmd. Dit gebeurt met speciaal ontwikkelde lijmsoorten. Het toepassen van verkeerde producten of een onjuiste werkwijze kan betekenen dat de ruit bij een aanrijding door de airbag naar buiten wordt gedrukt, waardoor hij zijn beschermende werking verliest. Onze technici vervangen uw ruit volgens de voorgeschreven technieken. Zo blijft uw veiligheid gewaarborgd en heeft u geen last van lekkages en ander ongemak. Ook voor portier en zijruiten bent kunt u bij ons terecht. Een brede voorraad zorgt ervoor dat u snel weer op weg bent.