Prijzen Forester e-BOXER en XV e-BOXER bekend

Subaru staat aan de vooravond van de introductie van twee nieuwe hybride-modellen: de Subaru XV e-BOXER en de volledig nieuwe Forester e-BOXER. Beide maken eind dit jaar hun opwachting in onze showroom, nu al zijn de prijzen bekend. De Forester met hybride-aandrijflijn begint bij € 43.995,- en eindigt bij € 49.995,- voor de Premium. De XV e-BOXER is er vanaf € 37.995,-, de meest luxueuze heet Premium en kost € 41.995,-. Hoewel de nieuwe Forester en de Subaru XV pas eind dit jaar officieel geleverd worden, is in juni bij ons de mogelijkheid om kennis te maken met e-BOXER.

Echte Subaru

De Subaru XV e-BOXER en de volledig nieuwe Subaru Forester e-BOXER zijn de eerste geëlektrificeerde modellen van het Japanse merk. Beide zijn voorzien van een 150 pk sterke direct ingespoten tweeliter benzinemotor en een in de Lineartronic CVT-versnellingsbak geplaatst elektromotor met een vermogen van 16,7 pk. Voeding van die elektromotor komt van 118,4 Volt sterke batterij. Subaru heeft bewust voor een in-huis ontwikkeld hybridesysteem met Subaru-specifieke eigenschappen gekozen, want ook als hybride, moet een Subaru een echte Subaru blijven. Dat betekent inclusief een uitstekende wegligging, een hoog trekgewicht (1870 kilogram voor de Forester; het hoogste trekgewicht in zijn klasse) en geen concessies als het gaat om laadvolume, gebruiksgemak en veiligheid.

Ongelukken

Veiligheid is een ander speerpunt van Subaru. De XV is al gekroond tot veiligste auto in zijn klasse, ook de nieuwe Forester gaat ongetwijfeld zeer hoog scoren in alle botsproeven die nog gaan komen. Basis voor het hoge veiligheidsniveau is het nieuwe Subaru Global Platform dat stijf is en zeer goed met bots-energie uit de voeten kan, maar ook de permanente vierwielaandrijving, de boxermotor en EyeSight zullen een belangrijke bijdrage leveren. Nieuw voor de Forester is Driver Monitoring System, een systeem dat de bestuurder in de gaten houdt, vermoeidheid of te grote afleiding detecteert en zo helpt ongelukken voorkomen.

Voorintroductie

De Forester e-BOXER en de Subaru XV e-BOXER staan eind dit jaar bij de dealer. Voor degenen die serieus belangstelling in de hybridemodellen hebben en nog dit jaar willen rijden (en profiteren van een BPM-voordeel), hebben wij voor een beperkt aantal gegadigden een exclusieve voorintroductie in juni.